Sluiten

Wat is een Autoverzekering BA (Burgerlijke Aansprakelijkheid)?

autoverzekering ba (burgerlijke aansprakelijkheid)

Autoverzekering BA staat voor Autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid.. Uw schade aan derden verzekerd u door een B.A. motorrijtuigenverzekering af te sluiten.

De B.A.verzekering is een verplichte verzekering in België en dekt de lichamelijke en materiële schade die u aanbrengt aan derden in België of in ieder ander land dat op de groene kaart vermeld staat. Daarnaast biedt uw B.A. autoverzekering dekking voor vrijwel alle schade aangebracht met uw voertuig. Denk hierbij onder andere aan gebouwen, toegangspoorten, wegeninfrastructuur.

Verzekerde personen zijn o.a.: de eigenaar van het voertuig, uzelf, de bestuurder en de inzittenden.  Het is dus niet van belang wie de persoon is die schade toebrengt met het verzekerde voertuig.

Uw eigen schade is niet gedekt

Op enkel een BA Autoverzekering is de schade van uw eigen auto of aan uw zelf niet gedekt. Dit staat vermeld in Art29 bis. Lichamelijk letselijk van inzittenden alsmede schade aan hun bezittingen is wel verzekerd op de Burgerlijke Aansprakelijkheid.

Verzekeraars kunnen de dekking ook beperken wanneer u onrechtmatig gebruik maakt van uw eigen voertuig. Denk hierbij aan het toch gaan rijden wanneer uw rijbewijs is afgenomen of wanneer u aantoonbaar niet in staat bent om te rijden.

Heeft u recht op bijstand?

In de B.A.verzekering is vaak een bijstandverzekering opgenomen. U belt hetnummer op uw groene kaart en de bijstandverzekering biedt u hulpverlening aan na een ongeval door het bellen van onder andere een ambulance, de politie, familieleden en wegsleepdiensten.

De voorwaarden van een B.A.verzekering zijn nagenoeg bij iedere verzekeraar gelijk. De premie en BM-treden verschillen echter per verzekeraar.

Autoverzekering BA op Autoverzekering.be

Alle aanbieders op onze website bieden een autoverzekering met burgerlijke aansprakelijkheid aan. De dekking van BA Autoverzekeringen is vrijwel gelijk bij alle verzekeraars daar de dekking veelal is gedicteerd in Europese richtlijnen. Dat maakt deze dekking uitermate geschikt om op te vergelijken en te besparen!

Meer lezen?

Wilt u meer lezen over burgerlijke aansprakelijkheid op uw autoverzekering? Wij raden u de volgende links aan: